Details Kunstwerk

Titel : Seduction  Type :  zeefdruk in kleur

Kunstenaar : Corneille

Dit werk is uitgegeven in 1993 in een oplage van 100 exemplaren. Het  toont twee van zijn favoriete onderwerpen de vogel en de naakte vrouw. Het werk is waarschijnlijk gebaseerd op een eerder acryl schilderij uit 1979 genaamd "la belle endormie du le reve eveille" .


afbeelding grootte 95 x 75 cm in aluminium zilverkleurige lijst van 92 x 120 cm voorzien van passepartout en ontspiegeld glas. 

Prijs : 14.50 euro per maand

Corneille. ook wel genoemd  "peintre du paradis  leefde van 1922 tot 2010. Hij was een baanbrekend schilder en dichter met vele gezichten. In zijn vroege jaren toen hij lid en oprichter was van de Cobra beweging roept zijn werk de wereld van het kind op analoog aan de expressionisten zoals Paul Klee en Joan Miro. In de periode na 1950 zijn de werken abstract en geïnspireerd door het onherbergzame landschap dat hij waarnam tijdens zijn vele reizen door Noord Afrika. Vanaf midden jaren 60 schilderde hij meer figuratieve doeken gebaseerd op meer kleurrijke paradijselijke oorden. De drie verschillende fasen in corneilles kunstenaarschap worden verbonden door de poëtische en dromerige blik waarmee hij de wereld tegemoet trad

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.