Details Kunstwerk

Titel : Le Coquelicot   Type :  lithografische poster op linnen

Kunstenaar : Kees van Dongen

Uitgegeven door mourlot in 1960 ten behoeve van de tentoonstelling in het musee toulouse lautrec te albi van werken door kees van dongen. Het originele schilderij  waarop dit werk is gebaseerd dateert van 1919 en is te vinden in het museum of modern art in Houston. Het hier aangeboden werk kent een zeer beperkte oplage en is uitermate zeldzaam.


afbeelding grootte 45 x 38 cm in goudkleurige lijst met zwarte rand (70 x 60) met passepartout. De passepartout valt over de titels heen waardoor een weergave ontstaat die gelijkwaardig is aan een eerder uitegeven  lithografie.

Prijs : 52.50 euro per maand

Cornelis Theodorus Maria "Kees" van Dongen (26 januari 1877 - 28 mei 1968) was een Nederlands-Franse schilder die een van de toonaangevende fauvisten was. Hij werd geboren in Delfshaven, toen aan de rand en tegenwoordig een deelgemeente van Rotterdam. In 1892, op 16-jarige leeftijd, begon Kees van Dongen zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam. Van Dongens vroege werk werd beĆÆnvloed door de Haagse School en symboliek en evolueerde geleidelijk naar een ruwe pointillistische stijl. Vanaf 1905 – toen hij deelnam aan de controversiĆ«le tentoonstelling Salon d'Automne in 1905 – werd zijn stijl steeds radicaler in vorm- en kleurgebruik. De schilderijen die hij maakte in de periode 1905-1910 worden door sommigen als zijn belangrijkste werken beschouwd.De thema's van zijn werk uit die periode zijn voornamelijk gericht op het nachtleven; hij schildert dansers, zangers, maskerades en theater. Van Dongen verwierf bekendheid door zijn sensuele – soms opzichtige – portretten van vooral vrouwen.

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.