Silver Marylin Monroe

Titel : Marylin Monroe  Type :  Zeefdruk in kleur op Lennox museum karton

Kunstenaar : Andy Warhol

 afbeelding grootte 92 x 92 cm lijstgrootte 120 x 120 cm, ingelijst in een houten frame met passepartout en voorzien van perspex glas.

Geproduceerd door Sunday B. Morning uitgevers  in 1983 met toestemming van Andy Warhol. Op de achterkant van de zeefdruk zijn zwarte stempels aangebracht die de herkomst bevestigen.  Na enkele jaren is Andy Warhol deze afspraak gaan aanvechten wat heeft geleid dat nieuwe uitgaven een blauwe kleur stempels hebben gekregen. In totaal zijn er 250 extra series van 10 uitgegeven met zwarte stempels naast de 150 oorspronkelijke series uit 1967. 

Prijs : te koop voor 450 euro of te huur voor 7.00 euro per maand

De naam van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol is vrijwel synoniem met popart, de beweging die hij in de jaren zestig mede vorm gaf. Hij staat bekend om zijn slimme toeeigening van motieven en afbeeldingen uit populaire advertenties en commercials, die hij integreerde in grafische, levendige werken die gebruik maakten van massaproductietechnologieën zoals prentkunst, fotografie en zeefdruk. Later in zijn carrière breidde Warhol zijn oeuvre uit met andere vormen van media, richtte hij Interview magazine op en produceerde hij fashion shoots en films ter plaatse in de Factory, zijn wereldberoemde studio in New York. Zijn beroemdste werken zijn 32 Campbell's soepblikken, Brillo padbox-sculpturen en portretten van Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor. Warhol verwierp de dominante manier van schilderen en beeldhouwen van zijn tijd en omarmde zeefdruk om zijn karakteristieke harde randen en vlakke kleurvlakken te bereiken.

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.