Details Kunstwerk

Titel : Grevy's  Zebra   Type :  Zeefdruk op zwaar Lenox museum karton

Kunstenaar : Andy Warhol

Endangered Species is een van Andy Warhols meest invloedrijke serie kunstwerken op het gebied van natuur en wildlifebehoud. De intentie van Warhol en zijn uitgever was het verhogen van het bewustzijn van de situatie van bijna uitgestorven dieren over de hele wereld. Warhol creëerde de serie inclusief de grevy zebra zeefdruk in 1973.


afbeelding grootte 96x 96 cm in houten donkere lijst zoals getoond op afbeelding of een kleur nader door U te bepalen Ook  de keuze voor een passepartout kan nog door U bepaald worden. Grootte inclusief lijst is afhankelijk van deze keuzen en varieert van 102 x 102 tot 125 x 125 inclusief passepartout. Het werk aangeboden is een off serie silk print  niet genummerd en niet gesigneerd gebruikt als promotie ten behoeve van  exposities en fundraising akties. 

Prijs : 22.50 euro per maand

De naam van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol is vrijwel synoniem met popart, de beweging die hij in de jaren zestig mede vorm gaf. Hij staat bekend om zijn slimme toeeigening van motieven en afbeeldingen uit populaire advertenties en commercials, die hij integreerde in grafische, levendige werken die gebruik maakten van massaproductie technologieën zoals prentkunst, fotografie en zeefdruk. Later in zijn carrière breidde Warhol zijn oeuvre uit met andere vormen van media, richtte hij Interview magazine op en produceerde hij fashion shoots en films ter plaatse in de Factory, zijn wereldberoemde studio in New York. Zijn beroemdste werken zijn 32 Campbell's soepblikken, Brillo padbox-sculpturen en portretten van Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor. Warhol verwierp de dominante manier van schilderen en beeldhouwen van zijn tijd en omarmde zeefdruk om zijn karakteristieke harde randen en vlakke kleurvlakken te bereiken.

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.