Details Kunstwerk

Titel : Fete Palmier  Type :  Zeefdruk  in kleur

Kunstenaar : Corneille

In 1992 uitgegeven werk waarin de herkenbare stijl van corneille duidelijk naar voren komt. Het  geeft een hele goede indruk van hoe hij in deze periode een zijn vele reizen door  afrika visueel vorm gaf . 


afbeelding grootte 50 x 60 cm in houten zwarte lijst (90 x 80 cm ) met gouden bies met passepartout en voorzien van perspex glas .

Prijs : 11.50 euro per maand

Corneille leefde van 1922 tot 2010 was een baanbrekend schilder en dichter met vele gezichten. In zijn vroege jaren toe hij lid en oprichter was van de Cobra beweging roept zijn werk de wereld van het kind analoog aan de expressionisten zoals Paul Klee en Joan Miro. In de periode na 1950 zijn de werken meer geïnspireerd door het onherbergzame landschap dat hij waarnam tijdens zijn vele reizen door Noord Afrika. Vanaf midden jaren 60 schilderde hij meer figuratieve doeken gebaseerd op kleurrijke paradijselijke oorden die op de waardering van een groot publiek konden rekenen. De drie verschillende fasen in corneilles kunstenaarschap worden verbonden door de poëtische en dromerige blik waarmee hij de wereld tegemoet trad

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.