Details Kunstwerk

Titel : Fragility blossom nummer 2 van 6 uit de serie Cerisiers en fleurs     

Medium : art print in kleur op zwaar papier (220 gram/m2) 

Kunstenaar : Damien Hirst

Dit werk maakt deel uit van een serie van 6 die in 2020 ten behoeve van de tentoonstelling cerisiers en fleurs is geproduceerd. De werken zijn gebaseerd op olieverf schilderijen met dezelfde naam . Allen met een grootte van 274 x 183 cm. Tijdens de tentoonstelling die heeft plaats gevonden in het musee fondation cartier te Parijs zijn deze werken tentoongesteld. Zie ook de link naar deze tentoonstelling in ons overzicht van exposities.


afbeelding grootte 60 x 80 cm naar keuze op dibond aluminium plaat geprint of in een randloos perspex kader of in een mat wit houten frame voorzien van perspex.

Te koop voor 200 euro of te huur voor 4.50 euro per maand

Damien Hirst is het meest bekende lid  van  de Young British Artists, die eind jaren tachtig in Londen bekendheid kreeg. Inmiddels is  Damien Hirst verworden tot een van de meest beruchte kunstenaars van zijn generatie. Hij heeft de grenzen van beeldende kunst en goede smaak verlegd met sculpturen van dode dieren ondergedompeld in formaldehyde; ontelbare spotschilderijen die in massa geproduceerd lijken en voor miljoenen dollars kunnen worden verkocht; en het uitbundig plakkerige For the Love of God (2007), een menselijke schedel bezaaid met 8.601 diamanten. Via zijn installaties, sculpturen, tekeningen en schilderijen verkent Hirst thema's als religie, sterfelijkheid en verlangen. Sinds 1988, toen de kunstenaar “Freeze,” een baanbrekende tentoonstelling van zijn werk en dat van zijn collega's van Goldsmiths College, was hij het onderwerp van grote tentoonstellingen in Tate Modern in Londen, de National Gallery of Art in Washington, D.C., en het Rijksmuseum in Amsterdam. In 2008 voerde Hirst op controversiĆ«le wijze “Beautiful Inside my Head Forever” op, een veiling waarin hij zijn werk rechtstreeks aan het publiek verkocht en zo'n 200 miljoen dollar voor zichzelf binnenhaalde. Zijn individuele werken zijn op veilingen voor meer dan $ 10 miljoen verkocht.

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.