Details Kunstwerk

Titel : Affiche van de expositie Cerisiers en fleurs     

Medium : art print in kleur

Kunstenaar : Damien Hirst

Van Juni 2021 tot en met Januari 2022 vond in het fondation Cartier in Parijs de expositie cerisiers en fleurs plaats . De 30 werken die daar waren geexposeerd vormen deel van een serie van 103 olieverf schilderijen. En zijn allen gebaseerd op de lentebloei van vruchtenbomen.  Deze olieverf schilderijen zijn alen grootformaat en de meeste hebben een grootte van 274 x 183 cm.  Damien Hirst stapt met deze serie  af van het volgen van de minimalisme stroming en volgt hierin meer een combinatie van impressionisme  en pointulisme.  Zie ook de link naar deze tentoonstelling in ons overzicht van exposities.


afbeelding grootte 40 x 60 cm op  naar keuze geprint op een dibond aluminium of glasplaat of geplaatst in een randloos perspex kader of in een witte houten lijst voorzien van pesrpex.

"Prijs : te koop voor 150 euro of te huur voor 4.00 euro per maand

Damien Hirst is het meest bekende lid  van  de Young British Artists, die eind jaren tachtig in Londen bekendheid kreeg. Inmiddels is  Damien Hirst verworden tot een van de meest beruchte kunstenaars van zijn generatie. Hij heeft de grenzen van beeldende kunst en goede smaak verlegd met sculpturen van dode dieren ondergedompeld in formaldehyde; ontelbare spotschilderijen die in massa geproduceerd lijken en voor miljoenen dollars kunnen worden verkocht; en het uitbundig plakkerige For the Love of God (2007), een menselijke schedel bezaaid met 8.601 diamanten. Via zijn installaties, sculpturen, tekeningen en schilderijen verkent Hirst thema's als religie, sterfelijkheid en verlangen. Sinds 1988, toen de kunstenaar “Freeze,” een baanbrekende tentoonstelling van zijn werk en dat van zijn collega's van Goldsmiths College, was hij het onderwerp van grote tentoonstellingen in Tate Modern in Londen, de National Gallery of Art in Washington, D.C., en het Rijksmuseum in Amsterdam. In 2008 voerde Hirst op controversiĆ«le wijze “Beautiful Inside my Head Forever” op, een veiling waarin hij zijn werk rechtstreeks aan het publiek verkocht en zo'n 200 miljoen dollar voor zichzelf binnenhaalde. Zijn individuele werken zijn op veilingen voor meer dan $ 10 miljoen verkocht.

Helaas ! Deze functie is nog niet beschikbaar.